GrammyLou

Ralph en Monica vonden elkaar in 2012 in hun gezamenlijke voorliefde voor alt-country en americana. Monica speelde eerder in Blackberry Blossom, waarmee ze luisterliedjes in het folk / americana genre ten gehore bracht, terwijl rootsrocker Ralph de grotere podia kaalschuurde als leadgitarist in zijn band Mufkin Tass. In Grammylou komen beide sporen samen en nemen ze je mee op een roadtrip door het soms dorre, dan weer vruchtbare amerikaanse landschap.

De bandnaam is een eerbetoon aan hun vroegste inspiratiebronnen Gram Parsons en Emmylou Harris. Vergezeld door bassist Luc, hammondspeler Frankie Vee en drummer Hans, brengt Grammylou muziek die diep geworteld is in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden, waar rock zich kruist met country, met verhalen over gebroken harten, de zoektocht naar ware liefde, veel drank en hier en daar een moord.

Ge├»nspireerd door het geluid van de late sixties, vroege seventies, doet het soms denken aan de Stones in hun Sticky Fingers-periode, Steve Earle, of Robert Plant en Allison Krauss. In 2016 werkt Grammylou aan haar debuutalbum met eigen werk. De singles ‘Get Up’ en ‘Song For You’ zijn begin van dit jaar al gereleased en geven een goed beeld van wat we van dat album mogen verwachten: https://youtu.be/32kkp3zySDA https://youtu.be/i2PRxQDe6BA

Ralph Schraven – vocals / guitar
Monica Knaapen – vocals / guitar
Frankie Vee – hammond B3 / piano
Luc Broers – bass / backing vocals
Hans Raaijmakers – drums / percussion

https://www.facebook.com/GrammylouMusic/?fref=ts